Udenrigsministeriet har nu kontakt til alle danskere i Nepal

En uge efter jordskælvet ramte Nepal, har Udenrigsministeriets Borgerservice nu fået kontakt med den sidste person på listen over danskere, man ved opholder sig i landet. '

Det fortæller Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

- Her til formiddag fik vores ambassade i Kathmandu kontakt til den sidste dansker på listen, og dermed er vi færdig med listen over alle dem, vi har kendskab til, siger han

Man kan dog ikke helt udelukke, at der kan være flere danskere i landet.

- I og med, at der er gået en uge, anser jeg det for mindre sandsynligt. Men på nuværende tidspunkt kan vi ikke helt udelukke det, siger han.

Ud af de cirka 550 danskere, der stod på Udenrigsministeriets liste, har man kun været i kontakt med en, som har været indlagt på hospitalet.

- Vi har ikke meldinger om, at der skulle være nogen blandt danskerne, der er kommet alvorligt til skade. Men jeg har ikke nærmere oplysninger om, den indlagte dansker var alvorligt såret, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Langt de fleste danskere, Udenrigsministeriet har været i kontakt med, har nu kontakt med deres rejseforsikringsselskaber eller den alarmcentral, som er tilknyttet selskaberne.

Derfor er det i denne fase primært den enkelte dansker og dennes forsikringsselskab, der står for det fornødne i forhold til at få danskerne hjem igen.

- Vi startede for en uge siden med omkring 550 navne på danskere, som enten vi eller de pårørende savnede kontakt til. Det har været et stort puslespil, hvor vi har indsamlet oplysninger på forskellige måder, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Men efterhånden som vi har arbejdet os gennem de her lister både i København og på ambassaden i Kathmandu, har vi kunnet stryge navnene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip