Udenrigsministeriet: Løsladt observatør er ved godt mod

Den danske observatør, der natten til fredag blev løsladt fra prorussiske oprørere i Ukraine, har det efter omstændighederne godt.

Pårørende til observatøren, der arbejder for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), er blevet underrettet om hans frigivelse, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice, som har talt med danskeren tidligt fredag.

- Han har det efter omstændighederne godt og er ved godt mod, lyder det i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Ministeriet vil nu sammen med Forsvaret og andre myndigheder iværksætte en hjemtagelsesplan, som en dansk krisestab i forvejen har udarbejdet.

Den indebærer blandt andet en debriefing og krisepsykologisk bistand. Observatøren var tilbageholdt i mere end en måned i det østlige Ukraine.

I en fælles udtalelse glæder udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) sig over løsladelsen af danskeren og tre andre observatører.

- Vi er både utroligt lettede og glade for, at fire OSCE-observatører er blevet frigivet, herunder den danske observatør. Der er dog stadig fire andre OSCE observatører tilbageholdt i Ukraine. De bør ligeledes frigives øjeblikkeligt. Det er helt uacceptabelt, at OSCE's observatørmission i Ukraine ikke kan arbejde i fred, mener de.

Den danske observatør og hans familie vil have fred og ro i den kommende tid og ønsker ikke kontakt med medier eller andre udenforstående.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip