Udenrigsministeriet til danskere i Libyen: Rejs ud

Skrevet af admin

|

28/07/2014

Dagens topnyheder

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere, der befinder sig i Libyen, til at forlade landet og fraråder i øvrigt alle rejser til det uroplagede nordafrikanske land.

Det sker efter, at urolighederne er blusset op igen de seneste to uger i den libyske hovedstad, Tripoli, hvor mere end 50 personer blandt andet blev dræbt i weekenden.

- Sikkerhedssituationen i Libyen er uforudsigelig og kan ændre sig hurtigt. Dele af landet er særdeles ustabile. Der er mange våben i omløb i Libyen, og de nationale sikkerhedsinstitutioner er fortsat under opbygning, skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

Samtidig opfordres danskere, som opholder sig i landet, til at udvise stor forsigtighed, holde lav profil og undgå store forsamlinger og demonstrationer.

Søndag bad Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Holland, Spanien, Belgien og USA også deres statsborgere om hurtigst muligt at komme ud af Libyen.

Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside har Danmark ikke nogen repræsentation i Libyen, men danskere i landet kan henvende sig til den britiske ambassade.

Chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, siger til Ritzau at ministeriet har kendskab til seks danskere, som har opholdt sig i Libyen. Fem af dem har forladt landet hen over weekenden, mens den sidste formentligt rejser inden længe.

Udenrigsministeriet skriver på sin hjemmeside, at lufthavnen i Tripoli blev beskadiget under en raketbeskydning i midten af juli, og det forventes ikke, at det er muligt at benytte den til udrejse før slutningen af måneden.

- Det er meget begrænset, hvad der er af trafik fra lufthaven i Tripoli, men de mindre lufthavne i Libyen fungerer stadig, dog er der en del pres på dem. Derudover er der en del, som rejser til lands, altså tager til Tunesien og rejser videre derfra, siger Ole Egberg Mikkelsen.

/ritzau/