Udflytningsplaner kan stoppe akademikerflugt fra Odense

Skrevet af admin

01/10/2015

Mest læste i dag

Når de studerende er færdige med deres uddannelse i Odense, søger de ofte mod København.

Det er man rigtig ked af i Odense Kommune, og derfor satser man på at fastholde flere af de nyuddannede akademikere, når staten nu flytter 286 arbejdspladser i form af Socialstyrelsen, hele Spillemyndigheden, dele af Styrelsen for Forskning og Innovation samt dele af Skat til den største by i Region Syddanmark.

- Vi oplever i høj grad, at når de studerende er på overbygningen og er ved at være færdige med deres uddannelse, så vender de blikket mod København, hvor alle styrelserne ligger, siger Steen Møller (K), der er beskæftigelses- og socialrådmand i Odense Kommune.

Derfor håber han, at stillingerne på længere sigt også vil gå til de nyuddannede akademikere.

- Vi er helt med på, at man har brug for den grundstamme, som de nuværende medarbejdere er, for at kunne føre arbejdet videre. Og vi ved, at vi ligger i pendlerafstand til København, siger Steen Møller.

- Men vi håber, at stillingerne med tiden vil blive besat af odenseanere og fynboer.

Han medgiver, at Odense selv har haft en del af ansvaret for byens høje akademikerarbejdsløshed.

- Vi har været ramt af store industrilukninger i Odense og har ikke formået at få kompenseret ved at få skabt nye arbejdspladser. Så vi halter bagefter, siger han og fortsætter:

- Vi har i alt for mange år gået og tigget bedt om, at andre kom og løste problemerne for os. For et par år siden valgte vi at tage skeen i den anden hånd og gøre noget selv. Det her er et kærkomment tilskud til det arbejde, vi har sat i gang med at genopfinde os selv, siger Steen Møller.

/ritzau/