Udforsk verden på dit sabbatår med frivilligt arbejde

Der findes utallige af unge mennesker, som ikke ved, hvilken karrierevej de skal gå. Derfor vælger de at rive et eller flere år ud af kalenderen for at opleve verden og blive klogere på sig selv som menneske. Nogle vælger at arbejde, mens andre vælger at backpacke. Der findes utroligt mange muligheder, og at søge frivilligt arbejde i udlandet er også en af dem – og det er et særligt populært valg. 

Gør en forskel

Der findes ikke mange lande i verden, hvor velfærden er så god, som den er i Danmark. Vi har en meget høj velstand herhjemme, men det gør sig langt fra gældende alle steder i verden. Børn og voksne dør af sult, flere områder har ingen skoler, hvor børn og unge kan få en uddannelse og krig hærger over mange lande. Problemerne er mange, og ønsker du at gøre en forskel, så er frivilligt arbejde en god mulighed.

Med frivilligt arbejde vil du få en oplevelse for livet, som vil have indflydelse på dig som person i resten af dit liv. Du vil opleve verden fra en helt anden vinkel, og du vil få erfaringer og nye egenskaber, som ikke kan tilegnes eller læres fra nogen bog – det skal opleves på egen krop.

Mange muligheder

Verden er stor, og Danmark er kun en meget lille del af denne, selvom vi kæmper bravt for at blive set og hørt. Men vi lever kun én gang, og det er sundt at opleve verden uden for de danske grænser. Hvis du ønsker at søge frivilligt arbejde i udlandet, har du et utal af forskellige muligheder.

Du kan arbejde i spændende lande i Asien, Latinamerika, Mellemøsten og Afrika, og arbejdsopgaverne spænder bredt. Alt fra undervisning af børn og unge, sundhed, omsorg samt mere praktisk arbejde er muligt. Du vil ikke komme ud i farlige og udsatte områder, hvor der er risiko for fare, men områderne vil alle være markant anderledes end den verden, du kender i dag. 

 

Dagens Gossip