Udgift til danske arbejdstimer højere end EU-gennemsnit

Når danske arbejdsgivere lægger udgifterne til deres ansatte sammen, så kan de konstatere, at omkostningerne stiger hurtigere end gennemsnittet i EU.

Arbejdsomkostninger i den private sektor i Danmark steg 1,7 procent i fjerde kvartal 2014 sammenlignet med samme periode året før. I de 28 EU-medlemslande tilsammen var stigningen i samme periode på 1,4 procent, viser opgørelse fra Danmarks Statistik.

Til gengæld stiger omkostningerne per arbejdstime ikke hurtigere i Danmark end i nogle af de lande, som vi har den største samhandel med - Sverige og Storbritannien.

I fjerde kvartal steg arbejdsomkostningerne henholdsvis 2,9 procent i Sverige og 2,3 procent i Storbritannien.

Tyske arbejdsomkostninger stiger i nogenlunde samme takt som de danske. I Tyskland steg arbejdsomkostningerne i fjerde kvartal 1,6 procent - kun 0,1 procentpoint lavere end stigningen i Danmark.

Andre steder i EU er omkostningerne per arbejdstime på vej i vejret i et mere hastigt tempo. I Rumænien steg omkostningerne per arbejdstime 8,7 procent.

Omvendt faldt omkostningerne i flere lande - mest i Cypern med minus på 3,4 procent.

Også de amerikanske arbejdstimer stiger hurtigere i pris end EU's gennemsnit. I USA steg arbejdsomkostningerne per time i det private 2,3 procent i forhold til samme kvartal året før.

Arbejdsomkostningerne består af løn, pension og for eksempel bidrag til offentlige kasser, uddannelse også videre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip