Udskældt forfatter skriver to Millenium-bøger mere

Femte og sjette bind i den svenske successerie om hackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist kommer på gaden inden for de næste år.

Det oplyser forlaget Norstedts i en pressemeddelelse.

Det er forfatteren David Lagercrantz, som skrev fjerde bind i serien, "Det der ikke slår os ihjel", som også skal skrive de næste to bind.

- Jag kan ganske enkelt ikke lade være. Det har været så fantastisk sjovt at skrive og sådan et betagende eventyr. Desuden tror jeg, at jeg har en rigtig god historie, siger han i en pressemeddelelse fra forlaget.

Lagercrantz' beslutning om at fortsætte den afdøde forfatter Stieg Larssons populære fortælling om Salander og Blomkvist har vakt stor opmærksomhed, særligt fordi Larssons livspartner, Eva Gabrielsson, har kritiseret det i skarpe vendinger.

Hun har betegnet udgivelsen af den fjerde bog som "opportunistisk og grådig" og har sagt, at hendes tidligere samlevers bøger var "hans sprog og hans unikke fortælling", og at ingen bør fortsætte det.

Eva Gabrielsson levede sammen med Stieg Larsson i 32 år, men de blev aldrig gift, og han efterlod intet testamente. Derfor arvede hans familie både rettighederne til hans arbejde og mere end 300 millioner svenske kroner.

Efter Larssons død i 2004 begyndte en bitter strid mellem Eva Gabrielsson og familien. Hun siger, at hun ønsker at undgå en kommercialisering af hans arbejde, men at familien ikke beskytter det.

"Det der ikke slår os ihjel" udkom i august og fik lunkne anmeldelser i Danmark. Men bogen ligger på bestsellerlister verden over.

Planen er, at femte bind i serien skal udkomme i 2017, og den sjette bog ventes at være klar i 2019.

I alt har Stieg Larssons bøger solgt mere end 80 millioner eksemplarer verden over.

/ritzau/

 

Dagens Gossip