Udskældt universitetsreform bliver udskudt

Skrevet af admin

|

05/12/2013

Dagens topnyheder

Den reform, der skal få studerende på de danske universiteter hurtigere igennem deres studier, bliver udskudt ifølge Politiken.

Efter at både de studerende og universiteterne i de seneste uger har protesteret mod studiefremdriftsreformen, har uddannelsesminister Morten Østergaard (R) indkaldt partierne bag aftalen til et møde torsdag.

Her vil han foreslå, at reformens krav blødes op.

- Jeg har set på høringssvar, og jeg kan konstatere, at det for universiteterne er vanskeligt, grænsende til umuligt, at være klar til at implementere dette her 1. september for alle studerende, siger Morten Østergaard til Politiken.

- Derfor er vi i sagens natur nødt til at sige, at vi udskyder ikrafttrædelsen et år, så kun de nye studerende indskrives efter de nye regler. Det vil jeg søge forligskredsens opbakning til, siger ministeren.

Reformen stiller blandt andet krav til, hvor mange fag og eksamener de studerende tager.

Men på mødet torsdag vil partierne efter alt at dømme blive enige om, at reglerne ikke skal gælde for studerende, der allerede er indskrevet på et universitetsstudium.

Forligspartiet Venstre støtter udskydelsen af reformen, men forskningsordfører Esben Lunde Larsen kritiserer samtidig, at det vedtagne forlig ikke kan lade sig gøre.

- Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at ministeren kan opføre sig så uansvarligt. Vi har fået stillet en implementering af reformen i udsigt, som ministeren ikke kan levere. Det er et klart tillidsbrud mellem ministeren og forligskredsen, siger Esben Lunde Larsen.

Også Konservative og Dansk Folkeparti er åbne for at udskyde reformen.

Ifølge universiteterne vil de nye regler kunne føre så meget bureaukrati med sig, at det i sig selv kan forsinke studerende i deres studier.

Derfor glæder universiteternes rektorformand, Jens Oddershede, sig over de nye politiske meldinger.

- Jeg håber meget, at parterne vil arbejde intenst for at udsætte reformens ikrafttræden, så vi kan afbøde de uhensigtsmæssigheder, der er, siger Jens Oddershede til Politiken.

/ritzau/