Udskældte Ryanair hiver milliardoverskud hjem i luften

Det kan godt være, at luftfartsselskabet Ryanair ikke er lige populært overalt i Danmark, men det betyder knap så meget på virksomhedens samlede bundlinje.

Virksomheden, der har forskudt regnskabsår, har netop offentliggjort sit årsregnskab for perioden marts 2014 til marts 2015.

Det viser et overskud på 867 millioner euro eller knap 6,5 milliarder kroner, hvilket er 66 procent bedre end året før.

Omsætningen steg med 12 procent, og det skyldtes hovedsageligt en passagervækst på 11 procent. I det forgangne regnskabsår transporterede Ryanair hele 90,6 millioner mennesker fra et sted til et andet.

Overskudsgraden blev hævet fra 10 til 15 procent, og det har blandt andet rod i, at det gennemsnitligt lykkedes at fylde flyene 88 procent i modsætning til 83 procent året før.

Ryanair har været meget i vælten herhjemme, efter at selskabet offentliggjorde sien planer om at oprette en base i København.

Fagbevægelsen har kritiseret selskabet for ikke at ville tegne dansk overenskomst, og har samtidig hævdet, at Ryanairs løn- og arbejdsvilkår er alt for ringe.

Selskabet praler da også i forbindelse med regnskabsaflæggelsen af at have de laveste omkostninger til personale sammenlignet med konkurrenterne.

Ryanair brugte i underkanten af seks euro pr. passager på personaleomkostninger, hvor EasyJet ligger på 9 euro, Norwegian ligger på 15 euro og Air Berlin bruger 17 euro.

/ritzau/

 

Dagens Gossip