Udskudt mørkemøde ender med kneben Djokovic-sejr

07/07/2015

Novak Djokovic er med hiv og sving klar til kvartfinalen ved grand slam-turneringen Wimbledon.

Djokovic var nede med 0-2 i sæt mod sydafrikanske Kevin Anderson, men den serbiske verdensetter endte med at vinde tennisopgøret 6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 7-5 efter næsten fire timers spil over to dage.

Novak Djokovic var nødt til at vente til tirsdag eftermiddag med at fortsætte sit flotte comeback i 1/8-finalen i herresingle.

- Kevin servede utrolig godt i hele kampen. Det var en af de vanskeligste kampe i Wimbledon for mig i hele min karriere.

- Jeg var nede med to sæt, og det giver selvtillid at vinde den kamp, siger Djokovic.

To dobbeltfejl i træk var med til at afgøre maratonkampen i det femte og afgørende sæt. Andersson kunne have bragt sig foran 6-5, men glippede muligheden og kom i stedet bagud 5-6 på grund af dobbeltfejlene.

Mandag aften blev kampen mellem Wimbledon-mesteren fra sidste år og sydafrikanske Anderson afbrudt og udskudt før femte sæt på grund af mørke over banen.

Kevin Anderson havde vundet de to første sæt med 7-6, 7-6, hvorefter den topseedede Djokovic kom tilbage og vandt de to efterfølgende sæt med 6-1, 6-4.

De to spillere skulle derfor igennem et femte og afgørende sæt tirsdag eftermiddag.

Andersson, som endte med at hamre 40 esser og 71 vindere af sted mod Djokovic, er med nederlaget fortsat aldrig nået videre end til 1/8-finalen i en grand slam-turnering.

Omvendt er Djokovic i kvartfinalen i Wimbledon for syvende gang i træk, og derudover er den stabile serber i en kvartfinale i en grand slam-turnering for 25. gang i træk.

Djokovic møder i onsdagens kvartfinale den kroatiske US Open-vinder Marin Cilic, som er seedet nier i turneringen.