Udspekuleret svindler narrer boligsøgende

Siden foråret har en udspekuleret svindler igen og igen narret penge fra boligsøgende danskere, og det får nu Københavns Politi til at advare mod personen.

Det drejer sig om en gerningsmand, der via nettet annoncerer med en ledig bolig, og når de boligsøgende henvender sig, bliver de bedt om at indbetale et beløb til svindleren.

- Personen sender altid en mail med et billede af et pas. Vi kan se, at der er det samme pasnummer, som går igen, men billedet skifter fra gang til gang. Der har både været billeder af en mand og en kvinde, fortæller Tommy Keil fra politiets afdeling for økonomisk kriminalitet.

Passet, som svindleren benytter, er britisk, og de boligsøgende bliver også bedt om at indbetale et beløb til en britisk konto.

- Beløbets størrelse varierer, men det ligger typisk i omegnen af 20.000 kroner, fortæller Tommy Keil.

Ofrene for den udspekulerede svindler er personer i akut bolignød. Ofte er der tale om unge, som flytter til hovedstaden, og som står og mangler en bolig. Der er tale om flere end 20 personer, som indtil nu er blevet narret.

Ifølge Tommy Keil har politiet i forbindelse med efterforskningen haft kontakt til udlandet, blandt andet om passet, men det har endnu ikke givet resultat.

Efterforskningslederen opfordrer alle til at bruge sund fornuft, når de får kontakt med boligannoncører.

- Man bør ikke overføre penge til en person, som man ikke har mødt, og man skal måske også lige vende sagen med andre mennesker, som kan hjælpe en med at vurdere, om det hele foregår reelt nok, siger Tommy Keil.

De penge, som folk betaler til en svindler i den type sager, dukker sjældent op igen. Selv ikke hvis svindleren bliver fanget.

- Man skal huske på, at når pengene er betalt, så er de ofte også brugt. Og man kan ikke plukke hårene af en skaldet, lyder det fra Tommy Keil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip