Udvalgsformand revser Esbjerg-skolers tidsregistrering

Det er et skridt i den forkerte retning, at lærerne på tre skoler i Esbjerg skal stemple ind og ud på arbejdspladsen, som led i den nye skolereform, der træder i kraft i dette skoleår.

Sådan lyder udmeldingen fra Diana Mose Olsen (SF), der er formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune.

- Jeg er meget undrende over for, at det er den ledelsesform, man har brug for, for at kontrollere, om lærerne møder ind. Det kan jeg ikke bakke op om, og det er noget af et tilbageskridt, siger Diana Mose Olsen.

- Jeg mener ikke, at det er særlig tillidsvækkende for en medarbejder, at skulle stemple ind på den måde. Det er en meget anderledes måde for lærerne at møde ind i forhold til, hvad de har været vant til, fortsætter hun.

Hun havde ventet, at skolereformen ville betyde ændringer i lærernes arbejdsdag, men ikke i så høj grad.

Diana Mose Olsen fortæller, at Børn- og Familieudvalget i kommunen ikke har været inde over beslutningen, og at det alene er sket ude på selve skolerne.

Hun fortæller, at hun tirsdag har et møde med andet skolechefen i kommunen, hvor hun vil have en redegørelse for, hvad der ligger til grund for beslutningen.

- Derudover vil jeg da også give udtryk for, at jeg absolut ikke mener, at det er den måde, at man skal drive ledelse på i Esbjerg Kommune. Det er så heller ikke noget, man gør andre steder end de tre skoler, siger Diana Mose Olsen.

Diana Mose Olsens udmelding vækker undren hos Jesper Frost Rasmussen (V), der er 1. viceborgmester i Esbjerg Kommune og næstformand i Børn- og Familieudvalget.

- Vi har en politisk ledelsesstil, der giver frihed til de enkelte skoler til at nå de politiske mål, vi sætter. Jeg synes derfor, at vi skal respektere, at de tre skoler har fundet ud af den her løsning, siger han.

- Jeg synes generelt, at det er lidt firkantet, at tidsregistrering bliver betegnet som noget, der hører fortiden til. Man ser det i forvejen ude i mange virksomheder, siger Jesper Frost Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip