Udvist CIA-boss forlader Berlin inden for få dage

admin

|

16/07/2014

Dagens topnyheder

Den amerikanske CIA-chef i Berlin, som er blevet udvist efter afsløring af spionage mod det tyske parlament, vil være ude af Tyskland inden ugen er omme. Det skriver det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel på baggrund af oplysninger fra et hemmeligt møde i det tyske parlaments indenrigsudvalg.

Udvisningen af efterretningschefen kommer, efter at det for nylig blev afsløret, at USA har brugt en medarbejder i den tyske efterretningstjeneste til at udspionere det tyske parlament.

Den mistænkte spion skulle have erkendt at have stjålet 218 dokumenter i løbet af to år og sendt dem til det amerikanske efterretningsvæsen. Til gengæld skulle manden have modtaget 25.000 euro.

Spionagen var blandt andet rettet mod Forbundsdagens parlamentariske undersøgelsesudvalg, der er i gang med at granske den amerikanske efterretningstjeneste NSA's overvågning af Tyskland.

Dokumenter, der er lækket af den amerikanske afhopper Edward Snowden, afslørede i oktober sidste år, at forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon er blevet aflyttet af amerikanerne. Sagen har udløst en diplomatisk krise mellem de to Nato-lande.

De tyske politikere overvejer efter overvågningsskandalen at gå tilbage til de gamle skrivemaskiner, når der skal skrives tophemmelige dokumenter, skriver The Guardian.

Lederen af Forbundsdagens undersøgelse af NSA's overvågning i Tyskland, Patrick Sensburg, har i et interview med tysk tv sagt, at man overvejer at droppe e-mails til fordel for skrivemaskinerne.

/ritzau/