Uefa åbner disciplinærsag mod FC Dnipro

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, har åbnet en disciplinærsag mod den ukrainske fodboldklub FC Dnipro efter tilskuerurolighederne i onsdagens Champions League-kamp mod FC København.

Sagen bliver behandlet på et møde i Uefas disciplinærudvalg den 14. august, oplyser Uefa i en mail til Ritzau.

- En disciplinær proces er blevet åbnet imod FC Dnipro Dnipropetrovsk for tilskueruroligheder og utilstrækkelig organisation under gårsdagens Champions League-kamp mod FC København, skriver Uefa.

FCK-fansene måtte flygte væk fra tribunen og ned på atletikbanen tæt på græsset, fordi fans fra modstanderholdet jagtede dem.

Kampen endte 0-0. Der er returkamp på onsdag i næste uge i København. Og den bliver dermed spillet, inden Uefa tager stilling til en eventuel straf til ukrainerne.

Derfor står det klart, at Uefa ikke har haft i overvejelserne at taberdømme FC Dnipro, som nogle spekulationer er gået på.

Uefa kan vælge at straffe FC Dnipro med en bødestraf, hjemmekampe uden tilskuere eller beordre klubben til at spille på neutral grund uden for Ukraine.

Tv-billeder har vist, hvordan maskerede mænd jagtede FCK-fansene på tribunen. Jagten tvang danskerne til at flygte ind på løbebanen ved at springe over et hegn.

Dommer Andre Marriner sendte spillerne i omklædningsrummet, kort tid før anden halvleg skulle begynde, og først næsten et kvarter senere blev halvlegen sat i gang.

FC Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, var oprevet efter episoden i Kijev.

- Det, der skete, er totalt uacceptabelt, og det vil vi på ingen måde finde os i, skrev Anders Hørsholt i en mail til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip