Uefa kan tvinge storklubber til at droppe stjerner i CL

Manchester City og Paris Saint-Germain risikerer at må undvære flere spillere i næste sæsons udgave af Champions League.

De to storklubber ventes, at blive straffet senere i denne uge af det europæiske fodboldforbund, Uefa, for at bryde reglerne om økonomisk fairplay.

Uefas økonomiske kontrolorgan, CFCB, skal mødes torsdag og fredag for at diskutere mulige sanktioner af City, PSG og de øvrige klubber, der ikke har overholdt reglementet.

Ifølge AFP ventes det, at klubberne kan blive pålagt restriktioner for antallet af spillere, de må tilmelde Uefa's turneringer.

Samtidig kan der blive sat et loft for klubbernes samlede lønomkostninger til den gruppe spillere, som de må benytte i Champions League eller Europa League.

Det kan betyde, at eksempelvis PSG og Manchester City muligvis må droppe nogle af klubbernes løntunge spillere.

Uefa er i gang med at indfase reglerne om økonomisk fairplay. I indkøringsperioden har forbundet tilladt klubberne at have et samlet underskud på 45 millioner euro svarende til 336 millioner kroner i årene frem til 2014.

Det krav har hverken Manchester City eller PSG været i stand til at overholde.

Reglerne omkring økonomisk fairplay skal sikre, at klubberne kæmper på lige vilkår. Ud over et loft over klubbernes underskud er det også et krav, at klubberne har en positiv egenkapital og ikke skylder ansatte eller skattevæsnet penge.

Det vurderes, at omkring 20 klubber vil blive pålagt sanktioner af Uefa.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip