Uefa-præsident vil have VM med 40 lande

Det internationale fodboldforbunds (Fifa) præsident Sepp Blatter gav for nylig udtryk for, at Fifa snart er nødt til at lade flere afrikanske og asiatiske lande komme med i slutrunden.

Sepp Blatter vil gerne på den måde honorere, at Afrika og Asien faktisk har flere medlemslande end Europa og Sydamerika, som ellers altid er blevet anset for at være fodboldens førende verdensdele.

Nu mener Uefa-præsident Michel Platini at have fundet løsningen. Han vil udvide turneringen, fordi han ikke mener, at man kan tage pladser fra nogen for at give til de andre verdensdele. Han mener, at det skal gøres allerede fra 2018.

- Det er godt for alle, siger Michel Platini i et interview med den britiske avis The Times.

- Jeg er helt enig med Hr. Blatter i, at vi bør have flere afrikanske og asiatiske lande med. Men i stedet for at tage pladser fra Europa, er vi nødt til at udvide til 40 hold.

- Så kan vi tilføje to fra Afrika, to fra Asien, to fra Amerika, et fra Oceanien og et fra Europa, fortsætter han.

Michel Platini, som i vide kredse bliver anset som den mest sandsynlige afløser for Sepp Blatter, når han træder tilbage, har selv regnet på tidsfaktoren. Han mener, at en udvidelse med otte hold i VM kun koster en forlængelse af turneringen på tre dage.

Alle de 19 VM-slutrunder hidtil er blevet vundet af hold fra enten Europa eller Sydamerika.

/ritzau/

 

Dagens Gossip