Uefa straffer italiensk fodboldchef for racisme

Uefa har udelukket chefen for det italienske fodboldforbund, Carlo Tavecchio, fra den næste Uefa-kongres i marts næste år.

Han må heller ikke deltage i begivenheder som officiel Uefa-repræsentant i de næste seks måneder, og han skal afholde et anti-racistisk arrangement i Italien inden længe.

Det oplyser Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) tirsdag.

Beslutningen kommer som følge af en episode i juli, da der var valg til det italienske fodboldforbunds øverste poster. Da tordnede Tavecchio mod italienske klubbers rekrutteringsmetoder, som han mente var meget dårligere end de engelske klubbers.

- Her får vi "Opti Popa", som tidligere spiste bananer, og så pludselig bliver førsteholdsspiller i Lazio, sagde han ved den lejlighed.

Kommentaren var øjensynligt rettet mod franskmanden Paul Pogba, som spiller i Juventus, og som er sort. Det skabte røre i Italien, fordi mange hørte det som et stærkt racistisk udtryk.

- I Italien vil hr. Tavecchio arrangere en særlig begivenhed, som skal øge kendskabet til Uefas regelsæt i "europæisk fodbold mod racisme," lyder det fra Uefa.

Carlo Tavecchio har erkendt, at han ikke skulle have sagt, som han gjorde, men mener selv, at han kun var skyldig i en dårlig og klodset måde at udtrykke sig på.

Han står også fast på, at han har lagt episoden bag sig og slet ikke er racist.

- Jeg har adopteret tre afrikanske børn. Jeg er også med i en tomat-produktion, og har medvirket til at bygge to hospitaler. Jeg ville ikke såre nogen, siger han.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip