Uefa straffer Malmö FF for tilskuerballade

Kort inden Champions League-debuten mod Juventus blev Malmö FF straffet med en stor bøde af det europæiske fodboldforbund Uefa. Bøden lyder på 30.000 euro - svarende til 223.000 danske kroner.

Det sker, fordi Malmö FF-fans har brugt fyrværkeri under hjemmekampen mod Red Bull Salzburg i Champions League-kvalifikationen tidligere i denne sæson.

Brug af romerlys forårsagede en mindre brand bag det svenske mål i kampen mod østrigerne. Og det tolererer Uefa ikke.

Malmö FF vandt sammenlagt de to kampe med 4-2, og det gav dem adgang til gruppespillet i Champions League for første gang i klubbens historie.

Uefa har også besluttet, at Malmö FF skal spille uden tilskuere på den ene af klubbens tribuner, hvis klubben bryder reglerne inden for de næste to år.

- Det betyder, at vi har adgang til at bruge hele stadion i de kommende hjemmekampe i Champions League.

- Men hvis Malmö FF, og det inkluderer alle på tribunerne, begår en forseelse i de kommende hjemme- eller udekampe, så bliver vi tvunget til at spille uden publikum på den nordlige tribune.

- Vi risikerer også en endnu strengere straf i fremtiden, siger Malmö FF's administrerende direktør Niclas Carlnén til klubbens hjemmeside.

- Nu har vi fået en sidste advarsel af Uefa. Hvis vi ønsker at benytte hele arenaen, så er det på tide, at vi begynder at følge reglerne, som gælder.

- Tribunerne er til for alle, og vi ønsker sikre, trygge og stemningsfulde arrangementer. Pyroteknik er absolut forbudt, understreger Carlnén.

/ritzau/

 

Dagens Gossip