Uefa undersøger italiensk fodboldpræsident for racisme

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har besluttet sig for at åbne en undersøgelse mod den nyvalgte italienske fodboldpræsident, Carlo Tavecchio.

71-årige Tavecchio er kommet med udtalelser, der kan tolkes som racistiske. Han brugte betegnelsen "bananspiser" om en fiktiv spiller, som han kaldte Opti Poba - med slet skjult hentydning til Juventus-spilleren Paul Pogba.

I første omgang bad det internationale fodboldforbund, Fifa, det italienske forbund om at tage de nødvendige skridt og undersøge sagen, og nu har det europæiske fodboldforbund altså taget sagen i egen hånd.

- Carlo Tavecchio er personligt blevet informeret af Uefa om beslutningen om at åbne en disciplinærsag omkring de påståede racistiske udtalelser fra ham i forbindelse med valget til præsidentposten i det italienske forbund, hedder det i en pressemeddelelse fra Uefa.

Uefa meddeler videre, at sagen er givet videre til forbundets afdeling for etik og disciplinære forhold.

Udtalelsen skabte stor furore i Italien, men alligevel lykkedes det i sidste uge Tavecchio at vinde valget om præsidentposten i fodboldforbundet - endda ganske klart.

Hovedpersonen har tidligere undskyldt sine udtalelser. Han føler sig misforstået.

- Det var en uheldig kommentar under en improviseret tale. Jeg har bedt om forladelse en, to, 20 gange, har Tavecchio sagt ifølge Sky Sport Italia.

Igen i denne uge har Tavecchio forholdt sig til sagen. Mandag sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP følgende:

- Jeg har adopteret tre afrikanske børn, og jeg har drevet en virksomhed der (i Afrika, red.), hvor der blev dyrket tomater. Og bygget to hospitaler.

Han fortæller om et støttebrev, han har modtaget fra Afrika skrevet af blandt andre læger og religiøse mennesker.

- Jeg var ikke ude på at skade nogen, og jeg har allerede undskyldt, siger Tavecchio og tilføjer, at "det er det, man gør, der tæller".

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip