Uerfaren præsidentkandidat tager føring i Indonesien

admin

|

09/07/2014

Dagens topnyheder

Den populære men mindre erfarne guvernør Joko Widodo ser ud til at vinde det indonesiske præsidentvalg.

Det viser valgstedsmålinger ifølge nyhedsbureauerne Reuters og dpa, efter at valgstederne i landet er lukket.

Onsdag går omkring 190 millioner indonesere til valgurnerne for at vælge den næste præsident, der skal lede verdens fjerdestørste land, når man måler på befolkningsantallet.

En måling, hvor 8000 vælgere er blevet spurgt om, hvem de har stemt på, viser, at Joko Widodo ser ud til at få 45,1 procent af stemmerne. Hans modkandidat, forretningsmanden og tidligere general Prabowo Subianto, ser ud til at få 42,2 procent af stemmerne.

En anden måling fra det uafhængige Kompas.com, der baserer sig på 61 procent af stemmerne, får Widodo angiveligt 54 procent af stemmerne, men hans modkandidat, forretningsmanden og tidligere general Prabowo Subianto, ser ud til at få 46 procent.

- I dag er en ekstraordinær dag i Indonesien. Jeg er meget selvsikker, men nu må vi være tålmodige og vente og se, sagde Joko Widodo, da han tidligere onsdag afleverede sin stemmeseddel.

Forud for valget har Joko Widodo ført komfortabelt med op mod 30 procentpoint i meningsmålingerne, men frem mod valgdagen har Prabowo Subianto indhentet en stor del af forspringet. Således viste en måling aftenen før valgdagen, at forspringet var faldet til fem procentpoint.

Omkring 480.000 valgsteder er blevet oprettet i Indonesien, der består af tusindvis af øer. Stemmebokse til afsidesliggende områder er fragtet ud med lastbiler, både og sågar til hest.

Ifølge nyhedsbureauet AFP bliver der kun offentliggjort målinger onsdag. Det endelige resultat ventes først at blive offentliggjort om cirka to uger.

/ritzau/dpa