Uffe Elbæk åbner for brugerbetaling hos lægen

Hvis du falder på cyklen og brækker armen, kan du få gratis behandling på skadestuen. Men hvis det er dine tænder, du slår ud, skal du betale for at få dem repareret.

Det er der ingen logik i, mener Uffe Elbæk, folketingsmedlem og politisk leder for det nystiftede parti Alternativet, der i et interview med det politiske magasin Ræson erklærer sig åben over for at ændre på brugerbetalingen i sundhedsvæsnet.

- Når Socialdemokraterne hører Venstre sige, at de godt kunne forestille sig en brugerbetaling, hvis du går til praktiserende læge, er det, som om at hele velfærdsstaten står og tipper.

- Så gør Socialdemokraterne korsets tegn, og efter 30 sekunder bakker Venstre ud og tør ikke diskutere det - og det bør man i den grad gøre, siger Uffe Elbæk til Ræson.

Det afgørende for Elbæk er, at det ikke skal være pengene, der bestemmer, om man går til lægen eller tandlægen, forklarer han i interviewet.

- Men det har intet at gøre med, at man betaler 100 kroner ved den praktiserende læge eller ej, fordi nu er lægen gratis, til gengæld betaler vi kassen ved tandlægen, siger partilederen.

Han henviser til Norge og Sverige, hvor brugerbetaling ifølge Elbæk ikke har ændret på ligheden i samfundet.

Alternativet nåede i marts op på de mere end 20.000 godkendte vælgererklæringer, der kræves for at kunne stille op til Folketinget.

Dermed vil partiet være at finde på stemmesedlen ved det kommende valg under listebogstav Å.

Alternativets politiske program er blevet til på baggrund af borgernes ønsker: En grøn bæredygtig omstilling af samfundet, lavere skat på arbejde, mere økologi, og så skal væksten ikke kun måles i økonomiske nøgletal, men i livskvalitet, glæde og trivsel.

Det er dog langtfra alle hjørner af partiets politik, der ligger fast endnu.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip