Ufødt onkel er far til nyfødt barn

Et amerikansk ægtepar ønskede sig barn nummer to. Men efter længere tids fertilitetsbehandling med mange mislykkede forsøg, blev kvinden til sidst gravid med ægtemandens sæd ved assisteret befrugtning.

Ni måneder senere fødte kvinden ifølge TV2.no en lille dreng. Men en blodprøve viste, at drengens blodtype ikke matchede med faderens.

Derfor besluttede parret at få testet barnets dna. Resultaterne bekræftede, at manden ikke var barnets biologiske far.

Ægteparret undersøgte, om sædprøven kunne være blevet forvekslet på klinikken. Men det viste sig, at der kun var udført assisteret befrugtning på én anden kvinde i perioden - og her kom sæden fra hendes afroamerikanske mand.

Læs mere: Sød video: Baby og far træner overarme foran spejlet

Parrets advokat kontaktede Barry Starr, som er ekspert i genetik ved Stanford Universitet.

Han gennemførte en omfattende dna-analyse, som viste at faderen til den lille dreng med stor sandsynlighed var mandens bror - altså drengens biologiske onkel.

Dette skyldtes et meget sjældent fænomen - nemlig at manden havde to dna-profiler. Det er først for nylig at forskere har opdaget, at man overhovedet kan have mere end en enkelt.

Det sker, at to uafhængige embryoner smelter sammen og derefter udvikler sig videre - normalt til et enkelt individ.

I dette tilfælde, var manden smeltet sammen med en tveægget tvillingebror i den tidligste fostertilstand - og disse blev til ét individ - nemlig den lille drengs far.

Faderens ufødte tvillingebror blev en del af hans krop. Faktisk stammede 10 procent af cellerne i hans krop fra broderen. Herunder 10 procent af mandens sædceller.

Altså var det sædcellerne fra den ufødte tvilling, der befrugtede konens æg under den assisterede befrugtning på klinikken. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip