Uganda slår til mod al-Shabaab terrorcelle i hovedstad

De ugandiske myndigheder har angiveligt sprængt en terrorcelle ledet af den militante bevægelse al-Shabaab, som man mistænker var i gang med at planlægge et angreb i Ugandas hovedstad Kampala.

Det oplyser den amerikanske ambassade i Uganda.

Ifølge ambassaden var et angreb fra cellen nært forestående.

- På dette tidspunkt kender vi ikke til specifikke mål, og de ugandiske myndigheder har øget sikkerheden på flere nøglesteder - heriblandt Entebbe International Airport, skriver ambassaden i en meddelelse på dens hjemmeside.

Den amerikanske ambassade opfordrer samtidig amerikanske statsborgere, der opholder sig i Uganda, til at holde sig inden døre.

Fred Enanga, der er talsmand for Ugandas politi, bekræfter ifølge nyhedsbureauet AFP, at myndighederne har foretaget anholdelser i sagen.

- Flere sikkerhedstjenester i Uganda har forhindret et terrorangreb på et af sine anlæg, siger Fred Enanga uden at give nærmere detaljer i sagen.

I mandags advarede den amerikanske ambassade om, at oprørere fra al-Shabaab muligvis ville forsøge at gennemføre et hævnangreb, efter at én af den militantes bevægelses ledere, Ahmed Godane, blev dræbt ved et amerikansk luftangreb i Somalia.

Al-Shabaab-bevægelsen hører hjemme i Somalia og har på seneste taget skylden for angreb i Kenya og Djibouti.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip