Uganda slår til mod al-Shabaab terrorcelle i hovedstad

De ugandiske myndigheder har angiveligt sprængt en terrorcelle ledet af den militante bevægelse al-Shabaab, som man mistænker var i gang med at planlægge et angreb i Ugandas hovedstad Kampala.

Det oplyser den amerikanske ambassade i Uganda.

Ifølge ambassaden var et angreb fra cellen nært forestående.

- På dette tidspunkt kender vi ikke til specifikke mål, og de ugandiske myndigheder har øget sikkerheden på flere nøglesteder - heriblandt Entebbe International Airport, skriver ambassaden i en meddelelse på dens hjemmeside.

Den amerikanske ambassade opfordrer samtidig amerikanske statsborgere, der opholder sig i Uganda, til at holde sig inden døre.

Fred Enanga, der er talsmand for Ugandas politi, bekræfter ifølge nyhedsbureauet AFP, at myndighederne har foretaget anholdelser i sagen.

- Flere sikkerhedstjenester i Uganda har forhindret et terrorangreb på et af sine anlæg, siger Fred Enanga uden at give nærmere detaljer i sagen.

I mandags advarede den amerikanske ambassade om, at oprørere fra al-Shabaab muligvis ville forsøge at gennemføre et hævnangreb, efter at én af den militantes bevægelses ledere, Ahmed Godane, blev dræbt ved et amerikansk luftangreb i Somalia.

Al-Shabaab-bevægelsen hører hjemme i Somalia og har på seneste taget skylden for angreb i Kenya og Djibouti.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip