Ugens vintest: Bedste vin fra sydlige Rhône

Skrevet af Holger Madsen

04/03/2014

Dagens topnyheder

Domaine Les Amouriers Signature Vacqueyras 2011 hedder vinderen af FinansBureauets test af vine fra det sydlige Rhône, og forhandles af Philipson Wine til en pris af 99,95 kr. ved køb af 12 flasker. Og som navnet fortæller, er vinen fra Vacqueyras, som er naboappellation til de mere højt besungne appellationer Chateauneuf- du-Pape og Gigondas.

Men priserne i Vacqueyras er lige en tand mere overkommelige, uden at kvaliteten nødvendigvis halter efter, så det er ofte her, man kan gøre et godt køb. Og det gælder også vindervinen, som til trods for dens prædikat af "standardvin" holder en umådelig høj standard.

En tætpakket men samtidig utrolig silkeblød sag, som lokker med læder og mokka i næsen og i munden åbner sig op i en kavalkade af smagsindtryk i retning af ristede kaffebønner, sort peber, mørk chokolade og tobak og en snert af trøffel i den lange delikate eftersmag.  

Testvinder

Domaine Les Amouriers Signature Vacqueyras 2011

******

Forhandler: Philipsonwine.com

Pris: 99,95 kr. 

 

Andre anbefalede vine: 

 

Saint-Damien Vieilles Vignes Côtes du Rhône 2012

******

Forhandler: The Wine Company

Pris: 80 kr.

Kommentar: Lækker tæt og cremet Côtes du Rhône med afdæmpede tanniner og flot mund med intensive mængder sort frugt tilsat lidt engelsk lakrids og mokka. Super køb.

 

Guigal Gigondas 2010

*****

Forhandler: Philipsonwine.com

Pris: 139,95 kr.  

Kommentar: Super Gigandas fra Guigal med lidt skovbund i næsen og mellemfyldig mund med fint tanninbid og saftig frugt pakket ind i delikat eg. Godt køb. 

 

La Fagotière Châteauneuf du Pape 2010

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 189,75 kr.  

Kommentar: Flot opulent Châteauneuf du Pape med tæt næse og intensiv mund med klassiske noter af peber, mørk chokolade og tobak. Lækker sag.

 

Domaine de La Jérôme Côtes du Rhône Villages 2011

*****

Forhandler: Philipsonwine.com

Pris: 99,95 kr.

Kommentar: Saftig og lækker Côtes du Rhône Villages med fint tanninbid. Mørke kirsebær i næsen og oceaner af mørk frugt i munden akkompagneret af noter af tobak og lakrids. Flot vin.

 

Cristia Vieilles Vignes Les Garrigues Côtes du Rhône 2012

******

Forhandler: The Wine Company

Pris: 95 kr.

Kommentar: Virkelig delikat sag med herbale toner i både næse og mund tilsat pæne mængder mørk frugt, sort peber, kaffegrums og lakrids. Super køb.

 

Daumen Côtes du Rhône 2010

*****

Forhandler: Philipsonwine.com

Pris: 109,95 kr.

Kommentar: Elegant sag fra Jean-Paul Daumen med let støvet næse og tæt krop med toner af peber, brombær og Herbes de Provence. Godt køb.

 

Roger Sabon Les Olivets Châteauneuf du Pape 2011

*****

Forhandler: vinikassevis.dk

Pris: 166,67 kr. (3 stk for 500 kr)

Kommentar: Volumiøs og forførende sag med generøse mængder af blomme og kirsebær i både næse og mund tilsat ligeledes generøse mængder kaffe, tobak og mørk chokolade. Super Châteauneuf du Pape til prisen.

Domaine La Florane Visan Côtes du Rhône Villages 2010

******

Forhandler: Vinens Verden

Pris: 139 kr.

Kommentar: Imponerende vin med kraftfuld og opulent stil, stor frugtfylde og delikate toner af peber, tobak og lakridsrod. Super vin.  

 

Domaine de la Renjarde Massif d`Uchaux 2010

******

Forhandler: Philipsonwine.com

Pris: 79,95 kr.    

Kommentar: Super flot vin med krydret næse, tæt og fedmefuld krop med pæne mængder brombær, peber, tobak og lakridsrod. Super køb til prisen.

 

Saint Damien La Bouveau Côtes du Rhône 2012

******

Forhandler: The Wine Company

Pris: 70 kr.   

Kommentar: Charmefuld sag med masser af Côtes du Rhône sjæl. Herbes de Provence i næsen og fin mellemfyldig mund med bløde tanniner og mineralske noter pakket ind i delikate pebertoner. Flot sag.  

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen       

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her