Uheld sender stjerner ud: Magnussen avancerer

Kevin Magnussen begyndte som femmer, men McLaren-køreren var kort efter oppe som nummer tre i søndagens britiske Formel 1-grandprix i Silverstone.

Magnussen overhalede både Sebastian Vettel (Red Bull) og Nico Hülkenberg (Force India), og danskeren er nu lige bagefter holdkammeraten Jenson Button og Nico Rosberg (Mercedes), som fortsat er helt i front.

Første omgang måtte afbrydes ret hurtigt, da der skete flere uheld. Ferrari-køreren Kimi Räikkönen kørte af banen, og da han vendte tilbage på banen, kunne han ikke styre bilen og bragede ind i barrieren.

Räikkönen måtte fragtes til lægen, og finnen udgik. Der var rødt flag, og det er første gang, siden Monacos grandprix i 2000, at der har været rødt flag efter under én omgang.

Uheldet gik også ud over flere andre kørere, blandt andre Felipe Massa, som kørte sit grandprix nummer 200.

Massa, som havde fået en elendig start, var ved at indhente resten af Formel 1-feltet, da Räikkönens bil snurrede rundt lige foran ham.

Massa forsøgte at undgå Räikkönen, men brasilianeren fik beskadiget sin bil undervejs, da han blandt andet kørte over et løsrevet Ferrari-hjul.

Al dramatikken har udsat grandprixet i over 45 minutter, og der skal startes helt forfra, meddeler løbsledelsen.

Magnussen benyttede ventetiden til at træde ud af bilen, og eskorteret under paraply gik han en tur ud i pitten og tilbage igen til sin startplads nummer tre.

Magnussens McLaren slap uskadt fra det hele.

/ritzau/

 

Dagens Gossip