Uhyggelig melding: Putins nye krigsstrategi skaber frygt

21/11/2023 10:32

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putins nye krigsstrategi skaber frygt.

Mest læste i dag

I de seneste nætter har Rusland intensiveret sine droneangreb på Ukraines hovedstad, Kyiv, som en del af en bredere vinterstrategi.

Det skriver Sky News.

Denne genopblussen af bombardementer kommer i kølvandet på en 52-dages pause.

Ukrainske embedsmænd hævder, at alle droner, der blev sendt mod hovedstaden, blev ødelagt. Denne eskalering afspejler sidste års taktikker, hvor Rusland målrettede angreb mod Ukraines energi-, militær- og transportinfrastruktur omkring denne tid.

Missil- og droneangrebene efterlod millioner uden strøm og varme i de koldeste måneder af året.

Ukrainerne frygter nu en gentagelse af disse barske forhold. Præsident Zelenskyj lagde i syn nylige tale ikke skjul på, at jo tættere vi kommer på vinteren, desto kraftigere vil russernes angreb blive:

"Jo tættere vi kommer på vinteren, desto kraftigere vil russernes angreb blive".

Direktøren for energiselskabet Ukrenergo fortalte til lokale medier, at alle i energisektoren og forsvarsstyrkerne forbereder sig på at afværge mulige angreb:

"Alle i energisektoren og forsvarsstyrkerne forbereder sig på at afværge mulige angreb på energiinfrastrukturen denne vinter".

Rusland rapporterer også om droneangreb fra Ukraine.

Ifølge det russiske forsvarsministerium blev en ukrainsk drone ødelagt af russisk luftforsvar i Bogorodsky-distriktet i Moskva-regionen. Ministeriet udtalte:

"Et forsøg fra Kyiv-regimet på at udføre et terrorangreb ved hjælp af en drone mod faciliteter i Den Russiske Føderation blev forhindret".