Uhyggelig pædofilisag afgøres nu: I dag får den fynske sexkrænker sin straf

Af Jens Simonsen og Sol Stoffregen

Om få timer træder den tiltalte fynbo, 41-årige CJ, ind i retssalen i Odense for at få sin dom i en sag, der har rystet hele Danmark. De alvorlige anklager mod CJ, der er kendt under navnene "Manden i den røde bil" eller "Den fynske sexkrænker", strækker sig fra voldtægtsforsøg på en 11-årig pige fra Øster Skerninge på Sydfyn og voldtægt af en 10-årig pige fra Refsvindinge på Østfyn til besiddelse af enorme mængder børneporno og uforsvarlig opbevaring af farlige sprængstoffer, våben og ammunition.

Sexovergrebene fandt sted i efteråret 2012, men først den 1. juli 2013 lykkedes det politiet at sætte en stopper for CJ.

Læs også: Fynsk sexkrænker havde flybillet til Asien: Fangede politiet ham i sidste øjeblik?

I løbet af syv retsdage i denne måned er detaljerne fra de grusomme episoder blevet optrevlet og har dannet grundlag for den straf, som den tre mand store domsmandsret vil offentliggøre kl. 14 i dag.

De to sexkrænkede piger har afgivet forklaring på video, som blev vist til domsmandretten for lukkede døre. Den tiltalte har gennem hele retssagen forklaret sin uskyld med, at han var psykotisk og påvirket af det centralstimulerende lægemiddel Ritalin, hvilket gjorde, at han troede, at han fik beskeder fra Gud om at krænke pigerne.

Anklager kræver lang straf
Anklageren i sagen, Lette Skak, går efter, at CJ får 12 års fængsel. Hun argumenterer for, at CJ skal idømmes en langvarig straf eller alternativt en forvaringsdom på ubestemt tid. Lene Skak mener, at en forvaringsdom er på sin plads, hvis retten vurderer, at en fængselsdom med tidsfastsættelse ikke vil kunne blive længere end 10 år.

Læs også: "Manden i den røde bil" for retten: Derfor overfaldt jeg pigerne

Forvaringsdomme er tidsubegrænsede domme, der gives til særligt farlige personer, hvor risikoen for, at de vil begå kriminalitet igen er høj. Dog viste en mentalerklæring af CJ, at han ikke var sindssyg i gerningsøjeblikket. Retslægerådet, der står bag mentalerklæringen, vurderer, at der er risiko for, at CJ vil være til fare andre, hvis han lukkes ud igen. Ved en eventuel forvaringsdom kan CJ blive løsladt på et tidspunkt, hvis lægerne og retten senere vurderer, at han ikke længere udgør en risiko.

Forsvar: Højst seks års fængsel
Den tiltaltes forsvarer, Linda Christensen, har et andet syn på straflængden. Da Linda Christensen fremlagde sin procedure for retten, argumenterede hun for, at CJ maksimalt bør idømmes seks års fængsel for tiltalepunkterne, eftersom politiets beviser ikke er stærke nok til en længere straf.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det er blandt andet beviserne for voldtægt og voldtægtsforsøg af de to fynske piger, samt CJ's videooptagelser af overfaldene, forsvaret betragter som mangelfulde. Samtidig mener Linda Christensen heller ikke, at der er tilstrækkelige beviser for præcist, hvor farlige sprængstofferne, som han opbevarede i sin lejlighed, var.

Dagens.dk følger sagen hele dagen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip