Ukendte pushere trænger ind i midtjysk fængsel

Skrevet af admin

11/12/2013

Dagens topnyheder

Normalt går kriminelle efter at slippe ud af fængslerne, men trafikken ved det midtjyske fængsel Kærshovedgård går i øjeblikket den modsatte vej.

Her trænger kriminelle ind i det åbne fængsel. Formentlig for at sælge stoffer til de indsatte, skriver Fængselsforbundets medlemsblad, Fængselsfunktionæren.

- Vi har i en periode oplevet indtrængen af ukendte personer. Det er efterhånden noget, som sker flere gange hver uge – især i weekender, siger Fængselsforbundets afdelingsformand, Jens Højbjerg Petersen, til bladet.

Og noget tyder på, at der ikke er tale om familiebesøg til det åbne fængsels 154 indsatte. Der er snarere tale om mennesker, som forsøger at drive forretning bag murene. Fængslet finder nemlig store mængder hash.

- Vi tilkalder Kriminalforsorgens narkohunde, når vi har oplevet indtrængen. Og de finder næsten noget hver gang, siger Jens Højbjerg Petersen og uddyber:

- Vi taler om hash i mængder, som man tror, er løgn: 100 til 200 gram. Der er ingen tvivl om, at det ikke er den lille narkoman, der skal have sin daglige fed, som står bag. Det drejer sig om organiseret narkokriminalitet.

Kriminalforsorgen skønner, at mere end halvdelen af de indsatte i Danmarks fængsler har problemer med narkotikamisbrug. Alene i 2012 blev der 3259 gange fundet hash eller andre former for narkotika.

Mulighederne for at standse indsmuglingen bliver dog ikke bedre.

Tidligere er det kommet frem, at der fremover vil være færre betjente i fængslerne. Det gælder også for Statsfængslet Midtjylland, som Kærshovedgård er en del af.

Her skal man spare 2,3 millioner kroner og har varslet, at det vil medføre færre betjente til at holde øje med de fremmede pushere.

- Det vil jo ikke ligefrem forbedre vores muligheder for at stoppe indtrængningen, når vi fremover bliver færre på vagt, siger Jens Højbjerg Petersen.

/ritzau/