Ukip-leder: Skrot britiske love mod racediskrimination

12/03/2015 17:22

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der har lydt vrede reaktioner, efter at formanden for det EU- og indvandrerkritiske parti Ukip, har sagt, at racisme ikke længere er et problem i Storbritannien, og at love, der forbyder racediskrimination, bør skrottes.

I et dokumentarprogram, der vil blive vist i næste uge, siger Nigel Farage, at han vil ophæve "meget af den lovgivning, der blev indført for en generation siden, for at stoppe, at arbejdsgivere hyrer mandskab på grundlag af etnicitet eller køn".

Ukip ventes ved parlamentsvalget i Storbritannien i maj at få et godt valg.

Farage konstaterer, at virksomhederne er overbebyrdet med regler, og ved at skrotte disse love vil det blive lettere for dem at ansætte britiske arbejdere - uanset etnisk baggrund - og i mindre grad skulle være afhængige af at sætte indvandrere i arbejde.

I et BBC-interview siger han, at diskriminationslove var nødvendige i fortiden, men "jeg tror, at vi som samfund har bevæget os langt væk fra det".

- Lad os stoppe med at piske os selv ved at sige, at vi er et racistisk land, for det er vi ikke. Vi har bevæget os langt, langt, langt væk fra det, forklarer han.

Han vil have, at arbejdsgivere skal ansætte dem med evner, og "lad os så sætte de arbejdsløse sortes og hvides interesser i første række".

En talsmand for den britiske premierminister, David Cameron, hvis Konservative Parti risikerer at tabe stemmer til Ukip ved valget, siger, at Farage "tager fejl".

- Lovene er der for at beskytte folk mod racediskrimination. Det er dybt bekymrende, at han ikke forstår det, siger talsmanden.

Oppositionspartiet Labours justitsordfører, Sadiq Khan, mener, at Farage udviser en "chokerende uvidenhed, og hans forslag vil føre Storbritannien tilbage til de dage, hvor arbejdsgivere kunne skilte med: "Ingen sorte, ingen hunde, ingen irere".

/ritzau/AFP