Ukips første mand i parlamentet: Vi kan alt

Med en knusende sejr over sine politiske modstandere skriver Douglas Carswell sig ind i Storbritanniens historie ved at blive det første Ukip-medlem i det britiske parlaments underhus.

Med 60 procent af stemmerne genvinder han sin stol i Underhuset, som han forlod i august, da han skiftede Det Konservative Parti ud med det frembrusende parti United Kingdom Independence Party, Ukip.

Og han hylder det EU- og indvandrerkritiske parti i sin sejrstale.

- Til mit nye parti tilbyder jeg dette: Ydmyghed når vi vinder, beskedenhed når vi bliver modbevist. Hvis vi taler med lidenskab, så lad det altid være i følgeskab af medfølelse. Hvis vi er tro mod os selv, er det intet, vi ikke kan opnå. Hverken i Essex, England eller resten af landet, siger Douglas Carswell ifølge BBC.

Han understreger samtidig, at Ukip bør være et folkeparti for alle Storbritanniens borgere.

- Vi skal være et parti for hele Storbritannien og alle briter - første generation, anden generation og alle andre. Vores styrke bør ligge i vores bredde, lyder det fra Carswell.

Det var ventet, at den 43-årige ville vinde det såkaldte suppleringsvalg.

Han tog også sejren med 12.000 stemmer ned til nærmeste forfølger fra hans tidligere partifæller hos de konservative.

Med parlamentspladsen har Carswell samtidig slået Ukips position i det britiske, politiske landskab fast. På 20 år er partiet gået fra ikke at have reel indflydelse til at sidde på adskillige pladser i byråd, være Storbritanniens største parti i Europa-Parlamentet og nu en del af det britiske parlament.

Ukip var også marginaler fra at sætte sig på to pladser i Underhuset, men 600 stemmer gjorde, at Labour holder fast i sin plads ved suppleringsvalget i Heywood og Middleton, der ligger i Manchester-området.

Liz McInnes vinder kredsen med 617 stemmer ned til sin nærmeste konkurrent, John Bickley fra Ukip, skriver BBC.

/ritzau/

 

Dagens Gossip