Ukraine afviser russisk forklaring om faldskærmssoldater

Ukraine militær siger tirsdag, at en gruppe russiske faldskærmstropper, der mandag krydsede grænsen til Ukraine, var på en "specialmission".

Dermed modsiger ukrainerne en tidligere melding fra en kilde i det russiske forsvarsministerium, der ifølge flere russiske nyhedsbureauer siger, at soldaternes tilstedeværelse på ukrainsk territorium var en fejl.

- Det var ikke en fejl, for de var ude på en specialmission, siger det ukrainske militærs talsmand, Andrij Lysenko, til ukrainsk tv.

Lysenko siger samtidig, at prorussiske separatister er i færd med at angribe byen Novoazovsk nær grænsen til Rusland "i netop dette øjeblik", og at ukrainske styrker har uskadeliggjort 12 af oprørernes pansrede køretøjer i området.

Samtidig hævder Lysenko, at russiske MI-24 helikoptere mandag angreb en ukrainsk grænsepost, hvor fire ukrainske grænsevagter blev dræbt.

Senere tirsdag mødes den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i Hvideruslands hovedstad Minsk.

Porosjenko er tirsdag middag ankommet til Minsk, hvor han nu holder et forberedende møde med en række topfolk fra EU-Kommissionen, heriblandt udenrigschef Catherine Ashton.

De deltager sammen med medlemmerne af Den Eurasiske Toldunion, der ud over Rusland består af Hviderusland og Kasakhstan, også i topmødet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip