Ukraine afviser russisk forklaring om faldskærmssoldater

Skrevet af admin

26/08/2014

Mest læste i dag

Ukraine militær siger tirsdag, at en gruppe russiske faldskærmstropper, der mandag krydsede grænsen til Ukraine, var på en "specialmission".

Dermed modsiger ukrainerne en tidligere melding fra en kilde i det russiske forsvarsministerium, der ifølge flere russiske nyhedsbureauer siger, at soldaternes tilstedeværelse på ukrainsk territorium var en fejl.

- Det var ikke en fejl, for de var ude på en specialmission, siger det ukrainske militærs talsmand, Andrij Lysenko, til ukrainsk tv.

Lysenko siger samtidig, at prorussiske separatister er i færd med at angribe byen Novoazovsk nær grænsen til Rusland "i netop dette øjeblik", og at ukrainske styrker har uskadeliggjort 12 af oprørernes pansrede køretøjer i området.

Samtidig hævder Lysenko, at russiske MI-24 helikoptere mandag angreb en ukrainsk grænsepost, hvor fire ukrainske grænsevagter blev dræbt.

Senere tirsdag mødes den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i Hvideruslands hovedstad Minsk.

Porosjenko er tirsdag middag ankommet til Minsk, hvor han nu holder et forberedende møde med en række topfolk fra EU-Kommissionen, heriblandt udenrigschef Catherine Ashton.

De deltager sammen med medlemmerne af Den Eurasiske Toldunion, der ud over Rusland består af Hviderusland og Kasakhstan, også i topmødet.

/ritzau/Reuters