Ukraine anmoder om penge fra en donorkonference

Riget fattes penge.

Sådan lyder meldingen fra den ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk, der torsdag opfordrer til en international donorkonference, der kan sende penge til den slukne ukrainske statskasse.

- For at overleve og for at undgå et sammenbrud af den ukrainske genopretningsplan behøver vi en international donorkonference og hjælp fra vore vestlige partnere, siger Jatsenjuk i en tale til parlamentet.

Ukraine har i månedsvis været plaget af blodige kampe i den østlige del af landet mellem regeringsstyrker og prorussiske separatister.

Regeringen i Kijev varslede i lørdags en ny runde fredsforhandlinger med de prorussiske oprørere i Minsk, og samme dag blev begge parter enige om, at en ny våbenhvile skal træde i kraft.

Våbenhvilen er en del af den aftale, som de ukrainske myndigheder og prorussiske separatister indgik i Hvideruslands hovedstad, Minsk, 5. september, sagde Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

Separatisterne har tilkendegivet, at de også vil støtte våbenhvilen.Den forrige våbenhvile, som også blev indgået i Minsk, er blevet brudt næsten dagligt.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip