Ukraine beskylder separatister for at planlægge offensiv

Ukraine beskylder prorussiske separatister for at udnytte våbenhvile til at flytte rundt på styrker for at forberede ny offensiv i det østlige Ukraine.

Forsvarskommandoen rapporterer, at våbenhvilen, som blev aftalt 12. februar, omsider respekteres.

Men det er formentlig ifølge det ukrainske militær alene fordi, at separatisterne forsøger at omplacere sine styrker.

- I et forsøg på at aflede OSCE-observatørerne flytter oprørerne deres militærudstyr væk fra fronten, og kører det tilbage om natten, siger talsmand for det ukrainske militær Andrij Lysenko.

- Der er tegn på, at fjenden forbereder flere offensiver.

Ukrainerne frygter blandt andet, at separatisterne vil forsøge at erobre sortehavsbyen Marjupol og Artemivsk, en mindre by nord for Donetsk.

Natten til søndag har det været stille ved fronten, efter at oprørerne lørdag sendte i alt 34 bomber mod regeringssoldaternes positioner.

Oprørerne beskylder samtidig regeringssoldaterne for at have affyret mortergranater og raketter mod Donetsk 26 gange det seneste døgn. Det melder oprørernes pressetjeneste i højborgen Donetsk.

Observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, rapporterede lørdag, at man har registreret tilbagetrækning fra fronten som aftalt ved mødet i Minsk tidligere på måneden.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip