Ukraine forsøger at købe gas i Europa

En ukrainsk delegation rejser tirsdag til den ungarske hovedstad Budapest i forsøget på at få europæiske virksomheder til at sælge gas til Ukraine. Det oplyser det statslige gasselskab Naftogaz, efter at Rusland mandag stoppede sin gasleverancer til Ukraine.

Naftogazs direktør Andrej Kobolev siger, at selskabet allerede er kunde hos den tyske energikoncern RWE og det franske selskab Gaz de France. Ifølge direktøren har Naftogaz også tilbud fra andre selskaber.

Rusland havde fastsat en frist til mandag morgen for indfrielse af den ukrainske gasgæld, og da det ikke skete, anlagde det russiske gasselskab Gazprom en voldgiftssag mod det ukrainske gasselskab Naftogaz ved en international domstol i Stockholm.

Samtidig lukkede man for Ukraines gashaner.

Gazprom har rejst voldgiftssagen for at inddrive en gasgæld på 4,5 milliarder dollar, som Rusland hævder at have til gode i Ukraine.

Gazprom har tidligere sagt, at det er ulovligt, hvis europæiske selskaber sælger gas til Ukraine, der er importeret fra Rusland.

Tirsdag siger en talsmand fra Gazprom, at den russiske gas til Europa, som fragtes gennem Ukraine, flyder stabilt. Europa opfylder omkring en tredjedel af sit gasbehov med gas fra Rusland, og omkring halvdelen bliver ført gennem Ukraine.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip