Ukraine kan ikke garantere havarieksperters sikkerhed

Skrevet af admin

|

20/07/2014

Dagens topnyheder

Ukraines regering kan ikke garantere internationale eksperters sikkerhed, hvis de kommer til landet for at undersøge, hvad der førte til, at et malaysisk passagerfly styrtede ned i den østlige del af landet torsdag aften.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

- Vi kan ikke officielt garantere sikkerheden i territorier, der er styret af rebellerne, siger vice-premierminister Volodymyr Groysman under et pressemøde.

Han understreger dog, at Ukraine er klar til at hjælpe eksperter med at nå nedstyrtningsstedet.

Det bliver dog svært for eksperter at finde ud af, hvad der skete, da det malaysiske fly MH17 styrtede ned i Ukraine, hvis ulykkesstedet ikke spærres af hurtigst muligt.

Sådan lyder vurderingen fra Martin Puggard, chef for den danske havarikommission.

- Det er aldrig for sent at spærre et ulykkessted af. Men jo flere, der har været på et havaristed, og jo mere, der er blevet pillet ved, des mindre betydning kan man tillægge det, man finder, siger han.

Stedet, hvor MH17 styrtede ned, har indtil videre ikke været spærret af, men er blevet bevogtet af bevæbnede separatister.

Ifølge nyhedsbureauet AP har oprørerne kørt 196 lig væk fra stedet. Samtidig skulle der også være flyttet på nogle af flydelene.

Det malaysiske passagerfly, som havde 298 passagerer om bord, styrtede ned torsdag i Donetsk-regionen tæt på grænsen til Rusland angiveligt efter at være blev ramt af et missil.

/ritzau/