Ukraine lukker luftrum for Ruslands vicepremierminister

Det blev en længere flyvetur end ventet for Ruslands vicepremierminister, Dmitrij Rogosin, da han torsdag var på vej til Moldovas hovedstad, Chisinau.

Ukraine valgte nemlig ifølge politikeren selv at lukke landets luftrum for vicepremierministerens fly, da flyet var på vej ind over den ukrainske grænse.

- Det viser sig, at det vil tage fire og en halv time at komme til Chisinau via Bulgarien og Rumænien. Ukraine vil ikke lukke os ind, skriver Rogosin på sin Twitter-profil ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

- Det er godt, at Ukraine ikke er Rusland. Så havde omvejen taget 20 timer eller sådan noget, skriver han videre.

Rogosin, der er tidligere russisk Nato-ambassadør, står på EU's sanktionsliste som følge af krisen i Ukraine.

USA har også indført sanktioner mod ham.

Sanktionerne mod Rogosin blev indført i marts i forbindelse med Ruslands annektering af Krim-halvøen.

På det tidspunkt lod sanktionerne dog til at prelle af på Dmitrij Rogosin, der kendt for sin bramfri tone.

- Alle disse sanktioner står end ikke mål med bare et enkelt sandkorn af Krims territorium, som er vendt tilbage til Rusland, skrev han dengang.

Forholdet mellem Rusland og Ukraine er iskoldt. Både på grund af Krim-konflikten og de kampe, der bliver udkæmpet mellem prorussiske separatister og ukrainsk militær i den østlige del af Ukraine.

Ukraines midlertidige regering beskylder Rusland for at støtte oprørene, mens Rusland kræver, at de ukrainske myndigheder stopper brugen af militærstyrker "mod landets egen befolkning."

/ritzau/Itar-Tass

 

Dagens Gossip