Ukraine: Oprørere skal totalt afvæbnes får våbenhvile

Ukraine er fast besluttet på, at der ikke blive nogen våbenhvile i den østlige del af landet, medmindre de prorussiske oprørere lægger deres våben.

- Forhandlinger er kun mulige, efter at oprørerne uigenkaldeligt har nedlagt våbnene, siger forsvarsminister Valerij Heletej.

Han tilføjer, at det ikke ligger i kortene at gennemføre en ny ensidig våbenhvile mage til den, som præsident Petro Porosjenko erklærede i slutningen af juni.

Våbenhvilen blev ophævet, da de prorussiske separatister afviste at følge den og i stedet fortsatte deres militære operationer i det østlige Ukraine.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, gentager imens sit krav om en våbenhvile.

- Alt er nødt til at blive lagt til side for at sikre et øjeblikkeligt stop for fjendtlighederne, påpeger han under et besøg i Slovenien uden at nævne en afvæbning af separatisterne.

Ukraine anklager sammen med USA og de europæiske lande Rusland for i al hemmelighed at sende våben og militsfolk over grænsen til Ukraine.

Rusland afviser beskyldningerne.

Ukraines regering har de seneste dage slået tilbage i Donetsk-regionen i det østlige Ukraine, og separatisterne har trukket sig ud af byerne Slavjansk og Kramatorsk og i stedet forskanset sig i millionbyen Donetsk.

Ukrainske medier rapporterer, at der har været en række bombeangreb mod broer og jernbaner i regionen, og at det er oprørene, der står bag, for at forhindre den ukrainske hær i hurtigt at nå frem til Donetsk.

EU overvejer i øjeblikket at udvide listen af russere og prorussiske ukrainere, som skal rammes af sanktioner. I forvejen står 61 personer på EU's sanktionsliste.

EU og USA mener ikke, at Rusland og de prorussiske oprørere viser vilje til at finde en politisk løsning på konflikten.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip