Ukraine: OSCE-observatører er kidnappet af separatister

Bevæbnede separatister har fredag kidnappet en bus fuld af OSCE-observatører i det østlige Ukraine nær byen Slavjansk, oplyser Ukraines indenrigsministerium.

Gruppen består af syv repræsentanter fra OSCE og fem ukrainske soldater. Den bliver tilbageholdt i en bygning, der tilhører statens sikkerhedsagentur (SBU), som har været besat af prorussiske separatister.

- Forhandlinger er i gang med henblik på deres frigivelse, lyder det ifølge en erklæring fra indenrigsministeriet.

Tidligere på dagen oplyste Tysklands forsvarsministerium, at Tyskland ikke kan få kontakt til gruppen af OSCE-observatører.

Danmarks forsvarskommando har over for Ritzau sagt, at det heller ikke har været muligt at få kontakt til den dansker, der er udsendt som en del af missionen.

Den danske observatør er normalt i kontakt med Forsvaret hver dag per sms, men man har ikke hørt fra ham siden torsdag trods gentagne forsøg, hvilket betegnes som "usædvanligt".

Gruppen af observatører fra Organisationen for Samarbejde og Sikkerhed i Europa (OSCE) består af tre tyske soldater, en tysk tolk og militære observatører fra Danmark, Sverige, Tjekkiet og Polen.

Gruppen er på mission i byen Slavjansk, der er under prorussiske separatisters kontrol. Ukrainsk militær har fredag blokeret byen.

Målet med blokaden er at "blokere for terroristerne i Slavjansk og forhindre civile tab", sagde en talsmand for Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, tidligere.

OSCE er i Ukraine for at støtte landet i at implementere tiltagene fra Geneve-aftalen, der har til hensigt at nedtrappe Ukraine-konflikten.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip