Ukraine: Prorussiske militante angriber myndighed

300 prorussiske militante har angrebet anklagemyndighedens kontor fra flere sider i den østukrainske storby Donetsk.

Det rapporterer nyhedsbureauet AFP.

De militante kastede med sten mod omkring 100 urobetjente, der forsvarede bygningen. Betjentene svarede igen med granater og tåregas.

Mindst fire betjente er kommet til skade ved urolighederne, hvor de militante også fik tilegnet sig våben og skjolde fra flere af urobetjentene.

Bygningen blev angrebet fra adskillelige sider, rapporterer journalister fra nyhedsbureauet AFP. De siger samtidig, at der ikke var synlige tegn på, at de militante brugte skudvåben under angrebet.

Kampene mellem politiet og de prorussiske militante opstod, da omkring 10.000 prorussiske tilhængere startede en demonstration i byen. En demonstration der ellers begyndte fredfyldt.

Donetsk har den seneste måned oplevet flere angreb af prorussiske separatister. 6. april angreb militante den regionale regeringsbygning, og 16. april blev byens rådhus besat.

Mindst 12 større byer i det østlige Ukraine kontrolleres nu af prorussiske separatister.

Overgangsregeringen i Kijev har erkendt, at den har mistet kontrollen med østukraine, hvor der hersker stadig mere kaos. Den fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, har sagt, at myndighederne er "hjælpeløse" i at forhindre, at de militante løber byerne over ende.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip