Ukraine: Russisk fly har skudt ukrainsk kampfly ned

17/07/2014 14:26

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Rusland angreb sent onsdag et ukrainsk krigsfly, der var på opgave i det østlige Ukraine, siger de ukrainske myndigheder ifølge AFP.

- Et militærfly fra det russiske luftvåben har gennemført et raketangreb mod et ukrainsk fly, da det var på opgave over ukrainsk territorium, skriver Ukraines Nationale Sikkerheds- og Forsvarsråd på Twitter.

Piloten skal have haft held til at nå ud af flyet, inden det styrtede til jorden. Han er siden blevet reddet af ukrainske styrker, siger landets militær.

Beskyldningen om nedskydningen kommer efter, at Kijev tidligere på ugen påstod, at et ukrainsk militærtransportfly, der blev skudt ned over det østlige Ukraine, sandsynligvis blev ramt af et missil affyret fra den russiske side af grænsen.

To af de otte ombordværende blev angiveligt dræbt. Fire blev reddet af den ukrainske hær, mens de sidste to blev taget til fange af prorussiske oprørere, oplyser ukrainske myndigheder.

EU og USA har netop givet sanktionerne mod Rusland endnu en stramning, da de vestlige lande ikke mener, at russerne gør nok for at stoppe krigshandlingerne i det østlige Ukraine.

Rusland er blandt andet blevet beskyldt for at bevæbne oprørerne og for at lade russere, der ønsker at kæmpe side om side med separatisterne, krydse grænsen til Ukraine.

Det betyder en yderligere optrapning af det værste opgør mellem Kreml og Vesten siden afslutningen på Den Kolde Krig.

I løbet af de seneste tre måneder er flere end 600 mennesker døde.

/ritzau/AFP