Ukraine: Russiske kampvogne destruerer by nær Lugansk

Russiske kampvogne har ødelagt praktisk talt alle huse i den østukrainske by Novosvitlivka nær Lugansk, siger det ukrainske forsvar.

Forsvarstalsmand Andrij Lysenko fortæller desuden, at ukrainske regeringsstyrker har måttet trække sig ud af områderne øst for Lugansk, hvor der i løbet af sommeren har været hårde kampe mellem prorussiske oprørere og ukrainske styrker.

- Ruslands direkte militære aggression mod Østukraine fortsætter, hedder det fra Ukraines forsvars- og sikkerhedsråd på Twitter.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, som er i Bruxelles for at diskutere situationen i Ukraine med EU-landenes stats- og regeringschefer, slår samtidig fast, at flere tusind udenlandske soldater og hundredvis af udenlandske kampvogne nu befinder sig på ukrainsk jord.

Ukraine har bedt EU om militær hjælp i kampen mod de prorussiske separatister, og EU-landenes ledere ventes at diskutere muligheden for at stramme sanktionerne mod Rusland yderligere ved lørdagens topmøde.

EU-Kommissionsformand José Manuel Barroso siger på et pressemøde, at Europa skal presse på politisk, men for alt i verden undgå at puste til ilden i Ukraine, hvor Rusland den seneste uge har øget sin militære tilstedeværelse blandt de prorussiske separatister i kampen mod ukrainske sikkerhedsstyrker.

- Det giver ingen mening at få en ny kold krig, siger Barroso.

- Politiske problemer skal løses med politiske midler, siger han og understreger, at den humanitære krise i landet er "meget alvorlig".

Der lyder også en advarsel til Moskva fra kommissionsformanden.

- Rusland skal ikke undervurdere EU's vilje og beslutsomhed i forhold til at stå ved egne principper og værdier, siger Barroso.

Både Ukraine, USA, Nato og en ukrainsk oprørsleder har fastslået, at russiske soldater deltager i kampene i Ukraine, men det afvises af regeringen i Moskva.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip