Ukraine står ved sin våbenhvile

Regeringen i Ukraines hovedstad, Kijev, står ved den ensidige våbenhvile, som Ukraines præsident, Petro Porosjenko, erklærede i fredags.

Våbenhvilen er planlagt til at gælde i en uge.

- Vi står ved vores erklæring. Vi holder vores ensidige våbenhvile, siger Pavlo Klimkin, Ukraines udenrigsminister, i Bruxelles, hvor han har haft møde i Nato.

Samtidig hilser han det velkomment, at overhuset i det russiske parlament har ophævet den tilladelse, som parlamentet tidligere gav præsident Vladimir Putin til militær intervention i Ukraine.

- Det er et positivt skridt, men vi har brug for flere positive skridt, siger udenrigsministeren og nævner, at støtte til den fredsplan, som Ukraines præsident har fremlagt, vil være sådan et skridt.

Der opstod tvivl om våbenhvilen tirsdag, da formentlig prorussiske oprørere nedskød en helikopter fra Ukraines hær i den østlige del af landet. Ni soldater blev dræbt.

Det fik præsident Porosjenko til at udsende en erklæring, hvori han nævnte, at han ikke ville udelukke et stop for våbenhvilen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip