Ukraine undersøger flykapring som terrorforsøg

Ukraine har iværksat en terrorundersøgelse af en episode fredag, da et fly blev tvunget til at nødlande i en tyrkisk lufthavn, efter at en ukrainer havde forsøgt at kapre det.

- Vi har indledt en undersøgelse for forsøg på at begå terror og et forsøg på et kapre et fly, siger en ukrainsk sikkerhedschef Maxim Lenko ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge Lenko nærer ukraineren et had til præsident Viktor Janukovitj, som i øjeblikket er hårdt trængt af oppositionen i landet.

Den nu pågrebne mand forsøgte at tvinge flyet til at lande i den russiske by Sotji, hvor der i øjeblikket afholdes vinter-OL.

Rusland og hele verden har haft stort fokus på risikoen for terrorangreb i forbindelse med legene.

Passageren var ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan påvirket af alkohol og blev angiveligt beroliget af flyets personale og herefter overtalt til at forlade flyet, der landede i en lufthavn i Istanbul.

Det var en F-16-jager, der tvang passagerflyet til at lande. Flyet tilhørte det tyrkiske lavprisselskab Pegasus Airlines og havde 110 passagerer om bord.

Kapringsforsøget skete samtidig med åbningsceremonien i Sotji.

Ifølge ubekræftede rapporter har passageren truet med, at der var en bombe om bord.

Det lykkedes dog for flyets kaptajn at aktivere en alarm, hvorefter F-16 flyet blev sendt på vingerne. Passagerflyet var lettet fra Ukraine.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip