Ukraine: Vi har fundet massegrav i oprørshøjborg

25/07/2014 14:34

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Et hold af 30 politibetjente, repræsentanter fra de lokale myndigheder og en gruppe retsmedicinere er gået i gang med at lede efter nedgravede lig i den østukrainske by Slavjansk.

Indtil begyndelsen af juli var Slavjansk en vigtig højborg for de prorussiske separatister, men siden har regeringen i Kijev genvundet kontrollen i byen - og er begyndt at grave efter en række savnede personer, som frygtes dræbt.

Fredag har politiet angiveligt fundet fire lig.

- Det er en forfærdelig tragedie. I denne massegrav ligger ligene af fire uskyldige protestanter, der blev torteret og dræbt af oprørerne, siger Anton Gerasjtjenko, en talsmand fra det ukrainske udenrigsministerium til det franske nyhedsbureau AFP.

Oplysningerne om ligene er ikke blevet bekræftet andetsteds, og det kan være svært at få bekræftet oplysninger i konflikten mellem separatisterne og de ukrainske myndigheder, som gensidigt beskylder hinanden for drab af civile.

- Der er omkring 20 lig i denne massegrav. Ud over de fire mænd, der blev torteret, tror vi, at der ligger terrorister, som døde i kampen om Slavjansk mod det ukrainske militær, tilføjer Gerasjtjenko.

Militæret generobrede kontrollen med den cirka 100.000 indbyggere store by i begyndelsen af juli, efter at byen havde været kontrolleret af separatister i tre måneder. De ukrainske myndigheder påstår, at adskillige personer forsvandt under separatisternes styre.

- Folk i området så, hvordan oprørerne begravede folk her. Det er derfor, vi kender til graven. Vi ved, at der er andre gravsteder i byen, men vi ved ikke hvor, siger Gerasjtjenko.

En indbygger i Slavjansk bekræfter over for AFP, at separatisterne har begravet lig rundt omkring i byen.

- Jeg var uden for mit hus 11. juni, da en lastbil kom og gravede et hul her om morgenen. Efter klokken tre kom to køretøjer og smed nogle lig ned i hullet, siger hun.

/ritzau/AFP