Ukraines landshold kan blive aktuelt for Sviatchenko

FC Midtjyllands midterforsvarer Erik Sviatchenko vil på sigt overveje at satse på at spille for Ukraines landshold, hvis det ikke lykkes at spille sig på det danske landshold.

Trods sit danske statsborgerskab har han mulighed for at repræsentere Ukraine, da begge hans forældre er født i Ukraine.

- Muligheden er der, og den lægger jeg ikke til side, hvis det viser sig at være helt umuligt med det danske.

- Det frister ikke at spille for Ukraine på nuværende tidspunkt, men det kan være, jeg skal overveje det, når jeg bliver 26-27 år, hvis jeg slet ikke har været i betragtning til det danske landshold inden da, siger Erik Sviatchenko til tv3sport.dk.

Nu er han 23 år og tror stadig på, at den danske landstræner med tiden vil udtage ham.

Det blev han ikke i forbindelse med de forestående EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Portugal, selv om Morten Olsen tirsdag måtte efterudtage netop to midterforsvarere på grund af flere skader på positionen.

Men Sviatchenko har forståelse for, at han ikke kom i spil i denne ombæring. Han har været skadet i længere tid og har først for nylig generobret sin plads på Superligaens tophold.

- At mit navn bliver nævnt i forbindelse med landsholdet, synes jeg er fantastisk.

- Det er jeg glad for, men jeg er lige vendt tilbage fra en skade, og selvom jeg har spillet to supergode kampe, er jeg måske ikke i den topform, der skal til for at gå ind og spille kvalifikationskampe for A-landsholdet, siger han.

Sviatchenko har spillet for FC Midtjylland i hele sin seniorkarriere og forlængede for kort tid siden sin kontrakt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip