Ukraines regeringschef: Putin lukker varm luft ud

Den fungerende ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk, tvivler på, at Ruslands præsident oprigtigt mener, at prorusserne i det østlige Ukraine bør udskyde deres planlagte folkeafstemning.

Det er varm luft, mener en skeptisk premierminister i Kijev, Ukraines hovedstad.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, sagde tidligere onsdag, at han opfordrer de prorussiske separatister i den østlige del af den splittede, kriseramte tidligere sovjetrepublik til at udskyde deres planlagte folkeafstemning om løsrivelse fra Ukraine.

Separatisterne i byerne Donetsk og Lugansk har ellers bebudet, at der skal stemmes på søndag den 11. maj, men efter Putins melding i Moskva, Ruslands hovedstad, siger de nu, at de torsdag vil drøfte, om folkeafstemningen skal udskydes.

Reaktionen fra Jatsenjuk viderebringes af nyhedsbureauet Interfax-Ukraine, der kort skriver:

- Jatsenjuk om Putins forslag om at udskyde folkeafstemningen i det østlige Ukraine: Der er ingen grund til at forholde sig til varm luft, siger premierministeren.

- Det ville være meget bedre, hvis den russiske præsident blev informeret om, at der slet ikke er planlagt nogen folkeafstemning i Ukraine den 11. maj, tilføjer han.

Overgangsregeringen i Kijev anerkender ikke separatisternes planlagte folkeafstemning, da den ikke er organiseret af regeringen eller er i overensstemmelse med forfatningen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip