Ukraines regeringsleder: Vi ønsker fortsat EU-aftale

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Ukraine ønsker stadig at indgå en historisk aftale med EU om tættere relationer, selv om det har afbrudt forhandlingerne om en pagt, siger landets premierminister, Mikola Asarov.

- Jeg bekræfter med fuld bemyndigelse, at forhandlingsprocessen omkring en associeringsaftale fortsætter, ligesom arbejdet med at rykke vort land nærmere europæiske standarder ikke stopper på en enkelt dag, siger Asarov, der onsdag talte på et regeringsmøde.

Asarov sagde tirsdag, at Moskva havde bedt ukrainerne om at udskyde underskrivelsen af den vigtige samarbejdstale med Bruxelles, som kunne have åbnet for et muligt EU-medlemskab.

- Rusland foreslog, at vi udsatte underskrivelsen af EU-aftalen og indledte forhandlinger med Moskva om en genopretning af tætte handelsaftaler, sagde Asarov tirsdag.

Samtidig meddelte den ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, at han vil deltage i et topmøde med EU i Vilnius for at drøfte trevejsforhandlinger om ukrainernes økonomiske problemer.

- Det skulle også omfatte Rusland, understregede han.

Ukraines kovending væk fra EU og tilbage mod dets gamle herre fra sovjetæraen har udløst omfattende demonstrationer og protestaktioner i Kijev, og den fængslede oppositionspolitiker Julia Timosjenko er gået i sultestrejke.

/ritzau/AFP