Ukraines store bokser: Kvinder og børn skal flygte nu

Ukraines oppositionsleder Vitalij Klitsjko har tirsdag eftermiddag sendt en appel til kvinder og børn om at forlade protestlejre i hovedstaden Kijev.

- Vi beder kvinder og børn om at forlade Maidan, eftersom vi ikke kan udelukke risikoen for, at de vil storme lejren, siger Klitsjko.

Den tidligere verdensmester i boksning kom med opfordringen kort tid før klokken 17 tirsdag, som var den frist, indenrigsministeriet havde givet demonstranterne til at forlade pladsen - ellers vil sikkerhedsstyrkerne bryde ind med "alle lovlige midler".

Oppositionen kræver, at præsident Viktor Janukovitj træder tilbage.

Oppositionslederen opfordrer samtidig regeringen om at undlade at opløse protestlejrene.

- Vi appellerer til præsidenten og sikkerhedsstyrkerne om at stoppe den voldelige konfrontation, siger Klitsjko.

Mandag var eksbokseren i Berlin for at tale med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel. Her lød bønnen fra Klitsjko, at EU skulle indføre indrejseforbud til EU for regeringsmedlemmer og indefrysning af konti.

Mindst fem personer er meldt dræbt i Kiev tirsdag.

Også Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, er bekymret for udviklingen i Ukraine:

- Jeg er alvorligt bekymret over, at volden er brudt ud på ny i Ukraine og over de dødsfald, der er rapporteret fra Kijev.

- Jeg appellerer til alle parter om at stoppe volden og straks indlede dialog, også den parlamentariske proces, siger Anders Fogh Rasmussen i en pressemeddelelse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip