Ukrainsk fly tilbageholdes i Københavns Lufthavn

Det strammer til for ukrainske AeroSvit, der befinder sig midt i en dødskamp. En lang række fly  blev fredag aflyst, efter at Kiev Borispol-lufthavnen har meddelt det ukrainske flyselskab, at man lukker for al håndtering af selskabets fly fra på mandag, såfremt en millionregning ikke er betalt inden, oplyser check-in.dk.

AeroSvit har siden den 28. december været i en kontrolleret betalingsstandsning og forsøger i disse timer at gennemføre en rekonstruktion.

Fly tilbageholdt

Fredag eftermiddag klokken 14.30 skulle rutenummer VV257 fra Kiev være ankommet i Københavns Lufthavn, men dukkede først op klokken 17.52. Her blev AeroSvit´s flypersonale mødt med et krav fra Københavns Lufthavne A/S, der har et tilgodehavende hos det ukrainske flyselskab på omkring en halv million kroner. Flyet får ikke lov at forlade Københavns Lufthavn, før regningen er betalt.

Det fik i første omgang AeroSvit til at udsætte returflyvningen til kl. 21.00. Men senere blev afgangen aflyst, hvorefter besætningen tog på hotel. Samtidig fik passagererne deres bagage udleveret og tog hjem fra lufthavnen.

- Vi har tilbageholdt flyet, mens vi forhandler om en garanti for de penge, som selskabet skylder os. Det er tredje gang, at et flyselskab kontrolleret af samme ejer går konkurs. Ejeren bag AeroSvit skyldte os også en del penge ved konkurserne i Cimber Sterling og Skyways, så det vil vi gerne undgå denne gang, siger driftsdirektør Kristian Durhuus fra Københavns Lufthavne A/S.

Lørdag formiddag var flyet stadig ikke lettet fra København. Kommunikationsrådgiver Lars Lemche oplyser klokken 11 til dagens.dk, at flyet endnu ikke har kunnet få starttilladelse.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip