Ukrainsk militær angriber endnu en oprørsby

Det ukrainske militær har ved daggry lørdag indledt en militæroperation mod prorussiske separatister i byen Kramatorsk, oplyser Ukraines indenrigsminister.

Arsen Avakov fortæller, at ukrainske styrker har taget kontrollen over tv-tårnet i Kramatorsk. Prorussiske separatister har styret byen i flere uger.

- Vi stopper ikke, skriver indenrigsministeren på Facebook og giver ingen oplysninger om eventuelle dræbte eller tilskadekomne.

Militæroperationen kommer et døgn efter, at Ukraine angreb den anden oprørskontrollerede by Slavjansk. Her blev to ukrainske helikoptere skudt ned af oprørerne, og to besætningsmedlemmer mistede livet.

Angrebet var en markant optrapning af konflikten, der har været støt voksende, siden prorussiske oprørere med magt overtog den ukrainske halvø Krim i februar, og Rusland kort efter annekterede området.

Angrebet fra den ukrainske hær blev indledt, efter at de prorussiske militser den seneste uge har optrappet deres angreb på politiet og offentlige bygninger i det østlige Ukraine.

Søndag hævdede en kilde i det russiske forsvarsministerium, at Ukraine var i gang med at forberede et militært angreb.

I Slavjansk er syv OSCE-observatører stadig tilbageholdt af de prorussiske separatister. Heriblandt en dansker.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip